De vestlige sletter

Espar

En lille by ubefæstet by ved landevejen mellem Sheldomar-dalen og Tarn. Den er omgivet af frodige marker og frugtlunde. Ledes af den sønderlandske kriger Herp­zom – en gammel lejesoldat, der for år tilbage fordrev byens tyran, selv slog sig ned og nu kalder sig byens beskytter. De lokale siger, at han er en god og brav mand.

Espar er et dejligt sted. Folk her lever et roligt og tilbagelænet liv og arbejder ikke mere, end de behøver. Jeg kan anbefale kroen Akacielunden. Mad og logi er på det jævne, men her er hyggeligt og fyldt med godtfolk, der gerne slår en sludder af.

Hersker: Kaptajn Herpzom. Befolkning: 2.500. Skatteindtægter: 500 gp. Handel: Lokalhandel 1 Handelscentrum: Ikke koblet til handelsvej. Forsvarsværker: Ingen.

Espar

Grevskabet Cabalon

Mellem Tara-dalen og Ordulin ligger en særdeles interessant højslette. Den østlige del af sletten består af nogle høje tynde tinder, der kaldes Månetinderne. Efter sigende skulle der i disse tinder være et skjult alter til Celestian.

I den nordlige del af højlandet ligger Cyprians Skov, som vistnok er opkaldt efter en mægtig ærkemager, som i gammel tid dvælte på disse kanter. Her ligger også en stor sø med den klippe, der kaldes Jomfruspringet. Det var her den skønne Grevinde Ariana af Ernil tog sit eget liv, efter at Ividor havde myrdet hendes elskede.

Både tinderne, skoven og søen er forunderlige steder fyldt med magiske væsener og mange hemmeligheder.

I den østlige del af højlandet ligger et par landsbyer og ikke mindst grevernes by, Ral Cabalon.

Ral Cabalon

En smuk og fredelig by med mange fine gamle huse. De fleste her ernærer sig ved at avle frugt og pibeurt, enkelte også af handel. Ral Cabalon regeres af huset Cabalon ”De skarlagenrøde grever”, en slægt der desværre bærer sindssygens kim i sig. Egentligt grusomme har de aldrig været, men har i tidens løb gjort sære ting, såsom at tale med træerne eller udnævne en hest til borgmester. Familien er også særegne ved, at alle medlemmer bærer dobbeltnavne.

Den nuværende hersker, Harptos Calinth, er knapt så mærkelig. Hans to ældre brødre sad på tronen før ham, men de døde hver især på bizar vis – den ene fordi han troede han kunne flyve. Grevens datter, Ecalina Nerda, fortalte mig sære og foruroligende ting. Alt i alt et forunderligt og mærkeligt sted.

Hersker: Grev Harptos Calinth Cabalon. Befolkning: 15.500 (Ral Cabalon 6.500). Skatteindtægter: 2.600 gp. Handel: Lokalhandel 3. Handelscentrum: Rel Astra 2. Riddere: 65. Forsvarsværker: **

Harptos Calinth
Ecalina Nerda