Grevskabet Kiramar

Hersker: Grev Dorian af Huset Carandil. Befolkning: 26.000 (Kiramar 8.000). Skatteindtægter: 3.200 gp. Handel: Lokalhandel 2 Handelscentrum: Kysten 2. Riddere: 98. Forsvarsværker: **

Arabeth

Borg som ligger idyllisk ved Kimara-floden og Ledoras Enge. Engang vasaller for Kiramar, og er det formelt stadig. Passer mest sig helt og får tiden til at gå med hesteopdræt. Et fredelig sted. Regeres af Ridder Aran Arabeth, som er en ung mand (27 år), der netop har arvet borgen efter sin far. Han er en fremragende jæger, der har tjent blandt Højkongens bueskytter i Tamon. Med sin unge hustru, Brianna, har han datteren Salina (3 år).

Arabros

Borg ved Kimara-floden omgivet af løvskov og marker. Her er meget idyllisk med blomstrende enge, hvor heste og får græsser. Regeres af Ridder Mergar Arabros, som er en mand i sin bedste alder (42 år). Med hustruen Nerda (38 år) har han sønnen Neogar (18 år) og datteren Corina (16 år). Det er en lykkelig og harmonisk familie, der elsker gæster, især omrejsende skjalde.

Bel Maris

Større borg nord for Kiramar. Regeres af den gamle Baron Dorian Bel Maris (63 år), som er en af de mest betroede mænd i Grevskabet Kiramar. Han er kendt som en blodrig mand med et betydeligt temperament. Baronen er enkemand, men har datteren Dorina (33 år), der er gift med en Ridder Galwyn (37 år). Parret har datteren Galanna (13 år), sønnen Galwyn (12 år) og datteren Garona (6 år). Ridder Galwyn kommer til at overtage borgen ved baronens død.

Bel Vigor

På en pynt halvvejs mellem Sheldomar og Valmora ligger dette rige gamle kloster, som er viet til Rao. Det har i tidens løb været angrebet af Lunarer, pirater og andre fjender, og klosteret er derfor befæstet. I de kælderhvælvinger, som rummer biblioteket, er mange gamle skriftsruller, og sammen med min gamle ven Abbed Rogas tilbragte jeg et par fornøjelige dage bøjet over beretninger fra det gamle Shanara. Det øgede også fornøjelsen, at klosteret fremstiller en herlig æblevin.

Kiramar

Denne mindre havneby ligger ved Kiramara-flodens munding. Det er et roligt sted med gavmilde og venlige mennesker, som især lever af fiskeri og udskibning af tømmer. Den minder mig om tilsvarende havnebyer i Solamnia, Tolenedra og på Tågeøerne. Regeres af Grev Dorian af Huset Carandil. Han står i skyggen af Valmora, der regeres af en rivaliserende gren af Huset Carandil.

LolorisRidderborg ved den gamle kystvej nordvest for Kiramar. Regeres af Ridder Ranulf Loloris (52 år), som er blandt de mest magtfulde riddere i Grevskabet Kiramar. Han er kendt som en snild og driftig mand. Med hustruen Marion (44 år) har han sønnerne Ranulf (20 år) og Ragor (15 år), samt datteren Tamara (10 år).

Veladorn

Huset Veladorn

Ridderborg ved Kimara-floden vest for Kiramar. Ligger smukt omgivet af blomstrende enge. Her afskibes tømmer fra borgene og skovbrugene ved Kikirin-skoven. Borgen regeres af Waldo Veladorn, som er en gammel levemand, der elsker fest og kvindeligt selskab.

Til gengæld hader han hoflivet og viser sig sjældent i Kiramar. Han lever alene. Ingen ved rigtig om hans hustru døde, eller rejste fra ham, men han har datteren Genovia Veladorn, der lever i Rel Astra og er velkendt i byens selskabsliv.