Yesra

Yesra er gudinde for natten og for alt, hvad der foregår under Månen. Ligesom Månen er hun lunefuld og omskiftelig. Hun er også gudinde for hemmeligheder, hekse og retfærdig hævn.

Hun er en af de mest mystiske guddomme i Erythia. Ligesom sin bror Arawg, har hun dæmoniske rødder, men bistod de unge guder under urtidens krige mod Mahdûn.

Ofte står hun uden for kampene mellem guder og er både mistroet og frygtet af lysets og mørkets magter. Imidlertid var hun i Anden Tidsalder en indædt modstander af Mahdun, og det var blandt andet takket være hendes bistand, at de frie folk var i stand til at modstå den mørke guddoms horder.

Yesras kult

Yesra æres først og fremmest af kvinder, og hun er særligt agtet af jordemødre, hekse og kvinder som søger hævn. Hendes helligdomme er altid hemmelige og ligger ofte under jorden – i grotter, kældre og andet. Præsteskabet er hekse, og helligdommene siges at sælge gifte, formularer og andre redskaber til at søge retfærdig hævn.

Når hendes disciple mødes, bærer de gerne masker for ikke at kende hinandens identitet.

Yesra er en af de få guddomme, der æres overalt i Erythia. Omfanget af hendes kult kendes af naturlige grunde ikke, da den er så hemmelighedsfuld. Hendes symbol er en sort måne med purpurkant. En række sære væsener er knyttet til Yesra, og Minnaloushe, katten med de skiftende øjne, anses af visse for at være hendes skabning. Hun er også kendt som Wee Jas (suloise), Lilith og Morhane (flan).