Arawg

Skyggeherren Arawg er en særdeles mystisk magt, der ligesom sin søster Yesra rummer både guddommelige og dæmoniske kræfter. Han er Verdensfareren, der vandrer mellem verdener og tider. Derfor har han stor viden om det som er, det som har været, og det som skal komme og er skytsgud for seere, profeter og orakler. Men som Skyggernes Herre er Arawg også skytsgud for tyve og tiggere, og for dem, der lever i trældom og fangenskab. Mens Yesra er gudinde for natten, er Arawg guddom for dagens skygger og gemmesteder.

Arawgs oprindelse er gådefuld. De fleste lærde er enige om, at han ligesom søsteren Yesra er af dæmonisk oprindelse, men i lange perioder har begge været tættere knyttet til guderne end til dæmonerne. I visse gamle oeridiske skriftruller beskrives han som “barn af Erebius” (men aldrig af Elûne). En sandsynlig forklaring er, at han er inkarnationen af Erebius’ tanke. Han er sjældent blevet set i Erythia, men i de få tilfælde det er sket, beskrives han som blind, både ung og gammel og udstyret med en særpræget stav.

De som ærer Arawg fører en asketisk livsførelse, for kun ved disciplin og afholdenhed kan en seer opnå dyb indsigt. Han har som sådan hverken templer eller præsteskab.