Ahlissa

Hovedstad: Arnulan (Perleberg)
Styreform: Tidligere hertugdømme under Shanara
Grevskaber: Arnulan, Kelmoral, Thalassa
Befolkning: Ukendt
Areal: 86.000 km2
Hovedguder: Beory, Trithereon
Handelsvarer: Heste, lejesoldater, sølv

Ahlissa er et smukt , men uvejsomt land med mange små skove, floder, bakker og moser. I forgangne tider, var det en del af det mægtige elverrige Arvandor, og rundt om i landet, er der stadig spor af elverfolket. Siden var Ahlissa et hertugdømme i Kongeriget Shanara, men efter dette riges opløsning har det været præget af lovløshed og kampe mellem en række stridende fraktioner. Det er et land i kaos.

Historie

Da Anarion satte ud fra Veluna, kom han først til Ahlissa. Det var et vildt land beboet af Flan-stammer og med mange uhyrer og bæster. Her dvælede han nogle år, anlagde borgene Arnulan (Perleberg), Kelmoral og Thalassa, opdyrkede marker omkring dem og fortsatte derpå sydpå til Calantara.

De følgende generationer fik Ahlissa lov til at passe sig selv, indtil Calantara var blevet tæmmet, og borgerkrigen med Castamirs arvinger vundet.

I 400-tallet tog den oeridiske kolonisering af Ahlissa fart under kongerne Alcarin og Isidor. Der blev bygget veje og grundlagt en række borge og herreder, især i den sydlige del af landet. En række flan-stammer gjorde oprør, men de blev besejret og måtte indgå fred.

Derefter blomstrede landet sammen med det øvrige Shanara. Rigdomme og fremmede varer strømmede ind, og især Ahlissas heste var attråede rundt om i riget. Der var også øget sameksistens mellem oeridere og flan og en række ægteskaber på tværs af folk.

Denne gode tid sluttede, da Ividor blev grebet af galskab. I DR828 udpegede Kong Ividor en ny hertug af Ahlissa. Det var Sepion Morgil, som var en af hans nærmeste rådgivere, og som var den mand, der havde opsporet grevinden af Ernil.

Sepion var en grisk og skruppelløs troldmand, som begyndte at brandskatte bønderne i Ahlissa og begik en række skændselsgerninger. Der var også dem, der mente, at han pønsede på at overtage Shanaras trone efter Ividor.

Han stræbte også efter uendeligt liv og levede længe. I DR948 blev han omsider fældet af Ridderne af Malakittronen, og hans uduelige søn kunne ikke tøjle landet. Flan-stammerne gjorde oprør, besejrede hertugen og brændte Kelmoral og Perleberg ned. Kun Thalassa holdt stand. Derefter gik riget helt i opløsning.

Siden har det været præget af uro og kaos. Her er både mange røverbander og vilde dyr. Den nordlige del af landet indtil Perleberg er nogenlunde sikkert, takket være patruljer fra Veluna, det samme er den sydlige del, hvor mange af de førende slægter lever i Rel Astra eller har forbindelser til den mægtige by.

Flan-folkets høvdinge og deres druider opretholder en vis orden i det indre af landet, mens greven af Thalassa, som er en efterkommer af Sepion Morgil, styrer sit nærmeste opland med jernhånd.


Se også