Tolnedra

Hovedstad: Telmar
Styreform: Hertugdømme under Hertug Robilar Athoril
Befolkning: 87.000 (næsten alle mennesker)
Areal: 62.812 km2
Handelsvarer: Fisk, salt, skibe, sten, tin, urter, østers

Tolendra er et hertugdømme, der udgøres af en stor bjergrig halvø, som stikker ud fra kysten mellem Solamnia og Arranas. Det regeres af en yngre gren af huset Athoril, der også hersker over Tågeøerne, og der er tætte forbindelser mellem de to riger.

Landet er utilgængeligt, bortset fra den smalle kyststribe og enkelte dele af højlandet. Folk her lever så spredt, at der ikke er ret megen forbindelse mellem de forskellige grevskaber. Den nemmeste transportvej er gerne søvejen, og indbyggerne er for det meste fiskere eller søfarende. Her er dog også en del saltudvinding, lidt minedrift og fåreavl.

Eneste større by er Telmar (oe. ”den fjerne havn”), hvor hertugen regerer, men rundt om på halvøen ligger mange mindre og utilgængelige borge, hvoraf en del regeres af røverriddere.

Det er et land, hvor vejrliget skifter hyppigt. Det regner ofte, men ofte er her også mildt og lunt. Det kan skifte mellem klart og tåget fra det ene øjeblik til det næste.

Det er et forandringernes land, og mange fremmede beskriver det som magisk og uudgrundeligt, som om det bærer på dybe hemmeligheder.