Valethor

Hovedstad: Maldon
Styreform: Hertugdømme under Hertug Gambold Shimeril
Grevskaber: Alarel, Alastin, Astolat, Bangor, Bragon, Corbeth, Dunedal, Maldon, Verbubonc
Befolkning: 171.500 (mest mennesker, men dværge og elverfolk er ikke ukendte)
Areal: 104.762 km2
Handelsvarer: Heste, jern, kvæg, tømmer

Et smukt land der dog kan være barskt om vinteren, hvor sneen altid ligger tæt. Den sydlige del af Valethor består af bakkede landskaber med mange små skove og vandløb. Her ligger byerne Kern og Verbubonc, og i det sydøstlige hjørne af Valethor ligger elverriget Celene. Ned mod Velverdyvas mægtige breder, er terrænet sumpet og undertiden bakket.

Det østlige Valethor består af en række små dale, hvis indbyggere er hyrder. Den vestlige del af landet har mange moser og floder, der alle ender i den mægtige Velverdyva. Den nordlige og centrale del består af store heder og grønne engdrag.

Historie

Valethor var en stor ødemark, som blev koloniseret af oeriderne efter Tharizdûns fald. Det tog for alvor fart med højkongens bror, Prins Archibold, som i DR490 opførte Maldon og grundlagde Huset Shimeril og Valethor som et hertugdømme i Højriget i DR490. Der gik dog mange generationer før landet blev nogenlunde civiliseret, og det er aldrig rigtig blevet tæmmet.

Det er et af de farligste stedet i Højriget. Mange gamle kræfter, nogle af dem onde, dvæler endnu fjernt fra alfarvej i mørke skove og moser. Her er også mange vilde dyr som vældige bjørne, kronhjorte og ulve og her er mange feer, hekse og ånder.

Valethor har ofte været udsat for invasioner fra landene hinsides Velverdyva og fra Ereworn. Den værste trussel kom i DR929 i kølvandet på Bithynias fald. En kæmpe hær af trolde, orker og goblins angreb landet og hærgede det, indtil de tilslut blev besejret af Hertug Brambold, som døde i slaget. Derefter holdt han enk, Dronning Beria, fjenderne fra døren.

I DR1223 satte en frygtelig vinter ind og førte angreb fra ulve og trolde med sig. Folkene i Valethor var hårdt trængt og formåede derfor heller ikke at standse den barbarhær, som krydsede landet og satte kursen mod Tamon, hvor de blev besejret af Isengar af Furyondy.

Personer

Valethor regeres af Kong Gambold, der dvæler i Maldon. Han er en statelig konge med gråt fuldskæg, som ofte har ført sine riddere i kamp. Med årene er han dog blevet mere indesluttet, og befinder sig helst i sin rosenhave. Dronning Gwendolyn er lidt yngre og lidt mere handlekraftig. Hun blander sig i mangt og meget, og det rygtes, at han har elskere. Sammen har kongeparret Prins Isengar.

Den gamle troldmand Nikodemus, har været tilknyttet Maldon, så længe nogen kan huske. Lige siden Kong Gambolds far.