Endor

Største byer: Aranthus, Mirandor og Tarnil
Styreform: Syv grevskaberLensherrer: Syv grever
Grevskaber: Aranthus, Bargil, Celendor, Emar, Mirandor, Tarnil, Thorondor
Førende slægter: Aranthus, Balmyr, Barthor, Celendil, Cumring, Drogil, Elthar, Emerian, Furnil, Gunthel, Kragandil, Prynthal, Solanthus, Soloron, Tarnil, Thorondil, Tolgar, Urgel.
Befolkning: 151.200
Areal: 40.820 km2.
Handelsvarer: Guld, jern, kobber, kvæg, ost, sølv, tømmer, urter

Endor betyder blot “landene” på oeridisk og var betegnelsen for de egne oeriderne bosatte sig i nordvest for Tamon.

De blev organiseret på samme måde som Solamnia, nemlig ved, at der ikke var én lensherre over landet, men at det i stedet bestod af en række uafhængige grevskaber. I Endor er der syv af dem.

Landet

Endor består af høje bjerge og dybe dale, bakker og små skove. Det er et af de mest maleriske lande i Højriget. Det afgrænses mod syd af floden Aran, mod nord og vest af Tordentinderne. Om vinteren er højlandet gerne dækket af sne, og folk lever isolerede på borge og i landsbyer. Derimod er somrene gerne varme og tørre.

Folket

Befolkningen i Endor er overvejende oeridere. Det er stolte og frihedselskende mennesker, som er traditionsbundne og usvigeligt loyale overfor højkongen. Hofmændene i Tamon og deres mere arrogante slægtninge i Solamnia, har de dog ikke så meget til overs for. Disse anser til gengæld folkene i Endor for at være noget bondske.

Der lever stort set ikke andre end oeridere i Endor. Nogle mennesker af flan-afstamning og enkelte halvelver i syd – det er alt.