Landene i det sydøstlige Faerûn er kendt for store byer med et pulserende handelsliv, rige købmænd og overklassens pragt. De er også berygtede for deres tyve og lykkejægere.

Amn
Hovedstad: Athkatla
Befolkning: 2.963.520 (mennesker 83%, hobbitter 15%, halvorker 1%
Største byer: Athkatla (73.750), Kerzula (29.000), Murann (26.000), Crimmor (21.000), Purskul (16.000), Eshpurta (15.000)
Styreform: Plutokrati regeret af et råd på seks.
Hovedguder: Tharizdûn, Beory, Elûne, Rao, Tymora
Handelsvarer: Guld, heste, jern, rustninger, smykker, vogne, våben, ædelstene, øl
Land i sydøstlige Faerûn, som er kendt for sine rige byer, købmænd og karavaneførere. Fra den store havneby Athkatla ankommer ud og udskibes varer fra Calimshan, Chult, Højriget og mange andre lande, og de store byer inde i landet er base og mål for utallige karavaner, som forbinder det østlige Faerûn med landene i langs Dragehavet i vest og Sværdkysten i nord. I Amn går man meget op i penge og i at fremvise sin rigdom. Tyve er talrige og Skyggetyvene er en meget magtfuld organisation. Troldmænd er forhadte og uglesete.
Calimshan
Hovedstad: Calimport (Akbar)
Befolkning: 5.339.000 (mennesker 94%, halvorker 2%, hobbitter 2%, halvelver 1%)
Største byer: Calimport (120.000), Suldofor (89.000), Almraiven (26.000), Memnon (18.000)
Styreform: Autokrati under Syl-Pasha Persakhal
Hovedguder: Ramor, Gilean; Talos, Wee Jas
Handelsvarer: Bøger, keramik, lejesoldater, krydderier, lædervarer, magiske genstande, rustninger, perler, reb, silke, skibe, smykker, urter, vin, våben, ædelstene
Et land som er besat af rigdom og hvor trolddom er en del af dagligdageb. Calishitterne er arvtagere til det hedengangne Shoon-Imperium, der blev grundlagt af djinnier og omfattede hele det sydøstlige Faerûn. Nogle siger, at djjnniernes blod ruller i calishitternes årer, og de har i hvert fald altid været mest i ildmagi. Calimport er måske den største og rigeste by i Faerûn. Ellers er landet kendt for sin arrogance overfor fremmede, sine eksotiske markeder, tyvelaug, dekadente haremmer, ørkener, såvel som sine mange indbyggere, hvoraf en god del er slaver.
Erlkazar
Et vildsomt og utilgængelig klippeland, som i perioder har hørt under Calimshan, i andre under Tethyr. I dag er landet stort set ubeboet. Rygter fortæller, at en snigmorderkult dvæler et sted i dette vildnis.
Monsalyar
Hovedstad: Koranon
Befolkning: 1.232.000 (mennesker 90%, dværge 4%)
Største byer: Lopolla (32.000), Koranon (24.000), Caporna (16.000), Anakron (12.000), Calydon (10.000), Belratane (8.000)
Styreform: Feudalt monarki (for tiden i borgerkrig)
Hovedguder: Rao, Elûne, Trithereon, Heironeous
Handelsvarer: Guld, lejesoldater, lædervarer, salt, vin
Monsalyar er et stolt kongerige af riddere, præster, lykkejægere og frihedskæmpere. Dets symbol er en løve, og det kaldes også Keoland (“Løvens land”). Det et et rige, hvis historie er gennemsyret af krig, og som utallige gange har været undertvunget af sine naboer i både syd og øst. I perioder har det således været under Calimhan, i andre under Calantara, og gentagne gange har landet været truet af uhyrer og mørke kræfter. Hver gang har Monsalyar dog formået at genvinde sin frihed. De seneste år har landet været kampen ud i en borgerkrig om tronen, mellem en prins som regerer i den gamle kongeby Koranon, og hans bror som regerer i storbyen Lopolla og understøttes af købmændene i Amn.
Tethyr
Hovedstad: Darromar
Befolkning: 2.356.000 (mennesker 76%, hobbitter 20%, elverfolk 3%)
Største byer: Zazesspur (72.500), Riatavin (53.000), Darromar (42.500), Myratma (31.000)
Styreform: Feudalt monarki under Dronning Zaranda og Kong Haedrak III
Hovedguder: Trithereon, Rao, Elûne, Stormbringer
Handelsvarer: Ambra, fisk, frugt, grøntsager, hvalolie, klæde, kvæg, nødder, ost, perler, pibeurt, silke, the, tæpper, vin
Ligesom Monsalyar er Tethyrs historie præget af fremmed herredømme og borgerkrig. Kulturelt er landet præget af både Calimshan, Amn og Monsalyar. Det er fragmenteret land med store regionale forskelle, og magten er lokalt forankret. Folk i Tethyr har ry for at være dygtige bønder og håndværkere. I Calimshan kaldes landet Ulek.