Belgarion

Belgarion den Store regnes, især i Tamon, som en af de største højkonger. Han var frem for alt en fredens mand, der elskede kunst og skønhed. Han var også en retfærdig konge, der insisterede på, at alle var lige for loven. I den forstand mindede han meget om Arafaen den Retfærdige.

Da Belgarion blev højkonge i DR495, var Tamon ikke en by af betydning og blev overstrålet af både Tara i Shanara og Meneloth i Bithynia. Den bestod kun af Slottet, templerne på Tempelhøjen og riddergårdene i Taranan. Belgarion ændrede byen for stedse. Han udvidede den med Graven, Ridderhøjen og Stjernehøjen, samt Nordre Kvarter. Han omgav den med mægtige nye bymure. Han anlagde pladser, skoler og teatre, og først og fremmest grundlagde han byens navnkundige lærde skole Belgarianon.

Dertil skabte Belgarion den store oeridiske lovsamling, Pentharken, hvor Højrigets love en gang for alle blev nedfældet. Trods modstand gennemtrumfede han, at den blev indført i alle Højrigets lande, og han strammede op om lenerne, domstolene og den lokale retspraksis. Dertil sanktionerede han De Blå Troldmænd, men bandt dem til kongemagten.

Belgarion førte ingen større krige, men han er hædret og elsket som ingen anden højkonge. Hans dronning var Arianna af Veluna, og han blev efterfulgt af deres søn Athalon.

Kong Belgarion