Arander

Arander er en inkarnation af Solen og guddom for ungdom, styrke og genopstandelse. Sammen med Ensilia er han også guddom for foråret. Hans oprindelse er uvis, men de fleste lærde mener, at han har forbindelse til både Jolande og Ramor.

Han kaldes også “Den genfødte gud”, for i fortidens krige blev han fældet af Mahdûn og måtte vandre til Nemos’ Haller. Hvorvidt de øvrige guder gik i forbøn for ham, eller om det bare lå i hans natur, er uvist. Sikkert er det, at Arander genopstod i Niramar. Hans skæbne er imidlertid aldrig at ældes, men bestandigt at dø og genopstå i tråd med året.

Således vækkes han hvert år til live, og visse steder æres han særligt ved vintersolhverv og midsommer. Da drager han sammen med Ensilia gennem Erythia, og overalt hvor de kommer frem, springer blomsterne ud og onde væsener viger.