Svydana

I det østlige Erythia er hun kendt som Svydana, ikke et oeridisk navn, men formentlig suloise
Andre navne: Syrul, Loviatar; Varshay: Iklil; Ulay: Bersheba; Rakiffa: Oya; Ninameh: Lagamal; Nordland: Plage, Pine
Område: Død, gift, sult, sygdom og pinsler
Skikkelse: Gerne en mager kvindeskikkelse, der danser på de døde. Undertiden en stor grøn kobra.

Hvorvidt Svydana er egentlig dæmon, vides ikke. Men gennem tiden har hun både tjent dæmoner og djævle, og ikke mindst Tharizdûn har hun haft et nært forhold til. I sine kamre brygger denne grusomme magt de sygdomme, der rammer dødelige og har gennem tiden myrdet og pint utallige. Hun er en af Mahdûns mest frygtede tjenere. Hun fremstilles altid som en mager kvinde med sorte læber – og hendes kys betyder døden. Hun er især udbredt i Varshay. Hun regerer sine hjælpeånder Plage og Pine, som hærger ofrene.