Markedspladsen

Markedspladsen
Markedspladsen

Blæk

Fås hos blækmagere og velassorterede købmænd.

Blæk har i årtusinder anvendt i Mulhorand og Unther til at skrive på papyrus. I Shou Lung lige så længe. Blæk laves af planter, dyr og mineraler, som blandes i grafit og vand. Det bedste blæk for at tegne eller male kommer dog fra harpiksen af fyrretræet, og skal lagre i mindst 50 eller 100 år. I det østlige Faerûn, hvor man skriver på pergament, bruger man derimod gerne en blæk baseret på blæksprutter, agern og jernsulfat. Også kvistene fra havtjørn bruges og opblødes i vand i tre dage.

Blæk der ikke falmer, er kostbart, undtagen langs kyster med de fornødne snegle og blæksprutter. Blæk som bruges til at indskrive formularer er endnu mere kostbart og indeholder typisk blodet fra lindorme eller harpyer.

En ounce falmende blæk koster typisk 4 gp. Skal den være farvet, koster den typisk 6-7 gp. Mest populært er nuancer af metal og rød. En unse ikke-falmende blæk koster 8 gp, 16-20 gp hvis den skal være farvet. Blæk til magiske inskriptioner begynder gerne ved 45 gp/unse og når nemt 75 gp/unse.

Hver blækmager har sine egne fabrikshemmeligheder. I det østlige Faerûn er de berømteste:

  • Calimport. Ledet af Eli yn Estaar findes her en række særlige blækmagere.
  • Amn. Landets fineste blækmagere ligger i Athatla.
  • Calimshan. Der er blækmagere i Valrona og Rel Astra.
  • Højriget. Tamon har naturligvis blækmagere, det samme har Asperdi på Tågeøerne.
  • Sværdkysten. Her findes en række blækmagere i Pern (Waterdeep).