Medegia

Hovedstad: Hver bystat udgør sin egen bystat
Befolkning: Små 200.000
Vigtigste byer:
Styreform: Bystater regerer af byråd eller konsuler
Sprog: Medegisk, som er en dialekt af monsalyarsk. Næsten alle taler astron, og oeridisk (calantansk), chondathan og alzhedo er også udbredte sprog
Hovedguder: Hver bystat har sin egen skytsgud. De mest populære er Istus, Gond, Oghma, Tymora, Umberlee, Wee Jas
Handelsvarer: Keramik. lejesoldater, mineraler, oliven, uld, vin

En stenet stribe land mellem De Hvide Bjerge nord, Smaragdhavet i syd og Veldyverdyva i vest. Kun 1/5 af landet er plant, så der næppe kan gro andet end oliventræer og vinstokke. Det har tvunget indbyggerne til at kaste sig over håndværk og skue mod havet. De har organiseret sig i ti bystater som i modsætning til almindelige byer ikke rigtig har noget opland.

Vigtigste bystater

Fax

En lille ubefæstet by, der har specialiseret sig i kriminalitet og ligger langs det, der hedder Kaperkysten. Det er velkendt, at folkene her er smuglere og pirater. Byen har 6.500 indbyggere. Byen har ikke rigtig noget officielt styre, men ledes af de ledende smuglere og pirater. Dens uofficielle skytsgud er havheksen Umberlee.

Kamars

En meget krigerisk bystat i det sydvestlige Medegia for foden af de høje bjerge. Sammen med Karameikos og Marthos er det Medegias vigtigste rekrutteringsted for lejesoldater. Selve bystaten er dog også krigerisk. Den ledes af en Tyran, og skiftende tyranner har i tidens løb angrebet både Kethira og Minrothad. Byen har 9.400 indbyggere. Den har ikke nogen officiel skytsgud, men krigerguder som Stormbringer, Hextor og Eythnul er populære. Den er også kendt for sine giftblandere og sorte magikere.

Karameikos

Det vigtigste rekrutteringssted for lejesoldater i det vestlige Medegia. Var engang rival til Santander, men har måttet se sig udkonkurreret. I vanlig medegisk stil har man valg at se realiteterne og i dag lever man i høj grad af den store nabo i vest. Man leverer et hav af lejesoldater og vagter, men efter sigende gør byen det også i smuglere og pirater. Byen regeres af et råd og er forholdvis demokratisk. Den har 11.500 indbyggere og har Tymora som skytsgud.

Kethira

By i det nordvestlige Medegia ved en biflod til Velverdyva. Byen er kendt for sit smukke kunsthåndværk og sin vin, men også for sine helte. Den ligger nemlig tæt på kæmpernes by Drachengrab. Derfor har folk i Kethira lært at bekæmpe dem, men også at forhandle og handle med dem.Byen regeres af et “kongehus” og har et stabilt styre. Har 8.300 indbyggere og har Rao som skytsgud.

Marthos

Det vigtigste rekrutteringssted for lejesoldater i det østlige Medegia. Alle mænd i Marthos lærer at slås, og velbefæstede by er navnkundig for sine tunge fodfolk udrustet med spyd og runde skjolde. Ligger ved Marthos-passet, et af de to vigtige pas, der fører til Calantara. På den side af det ligger Ral Partha, som byen har tætte forbindelser til. Da alle kan slås, og mange har tjent som lejesoldater, er byen også en formidabel stridsmagt, der kan bystat kan stille en effektiv hær. Udover lejesoldater frembringer byen keramik, lidt oliven og vin. Den regeres af et råd af byens ældste. Dens skytsguder afhænger af, om det er krig eller fred. Trithereon er byens krigsgud, mens Tymora, Gond og Wee Jas er andre populære guddomme. Byen har 11.300 indbyggere.

Minrothad

Medegias største by næst efter Santander og landets officielle hovedstad. Den er kendt for sit kunsthåndværk, især keramik og smykker, men har også dygtige købmænd. Byen regeres af et råd af byens laug. De udgør en slags aristokrati. Minrothad er en rig by, og skønt den ofte har været truet af sine naboer, har den altid kunne betale sig fra det med lejesoldater, løsepenge eller diplomati. I Minrothad er man mestre i talekunst og foretrækker man at løse problemerne uden vold. Byen har ofte ført sig frem som Medegias fører og har gennem tiden skabt utallige forbund. Den dag i dag eksisterer Det Medegiske Forbund, som egentlig blev skabt til at værne om Medegias frihed. I takt med, at Santander har tiltaget sig stadigt større magt, står forbundet i dag som en slags modvægt. Byen har 15.400 indbyggere, men i perioder op til 25.000.

Prymp

Medegias piratrede over dem alle. Byen ligger ved Kaperkysten og er sammen med Fax landets førende piratrede. Det lægger den ikke skjul på, men byen er velbefæstet, skærmet af naturen og parat til at forsvare sig. Minrothad, Santander og Rel Astra eskorterer gerne deres handelsskibe, når de passerer Kaperkysten. I flere omgange har naboerne også forsøgt at få has på Prymp, men det er endnu ikke lykkedes. Byen regeres af et råd af pirater, smuglere og købmænd, som har formået at samarbejde. Den er også kendt som et sted, hvor man kan få lov til at passe sig selv, og hvor man uanset baggrund kan yde noget til byen. Den har godt 9.250 indbyggere og holder især Morgion og Umberlee som sine skytsguder.

Santander

Denne store handelsby ligger ved Velverdyvas munding i et farligt hjørne af verden. Den hører til Medegia, men alene med sine 36.900 indbyggere, er en i en lidt anden division end de øvrige ni bystater. Santander ligger hvor øst og syd mødes. Den binder handlen sammen og er et sammenrend af folk fra Medegia, Monsalyar, Amn, Tethyr, Calimshan og Højriget. Det er en særdeles broget by med et hav af stridende fraktioner og et særdeles turbulent politisk liv. Intriger, kup og snigmord hører til dagens orden. Imidlertid har folk i Santander en evne til at stå sammen, når det gælder. Byen har således formået at bevare sin selvstændighed og har mere politisk indflydelse en nogen sinde. Den har således vigtige interesser i både Monsalyar og Medegia. I Santander dyrkes stort set alle guder, og her er også magtfulde laug for både tyve og snigmordere.

Tharsis

Er sammen med Marthos-passet det ene af Medegias to bjergpas til Calantara. Det er forbundet med Bergamon og har stået under kraftig indflydelse af denne calantanske by. Ligesom naboen Marthos lever den af lejesoldater, håndværk og handel, og de to byer har i århundreder været ihærdige rivaler. Undertiden har det ligefrem ført til krig. Byen regeres af et råd af dens ældste borgere og har godt 11.000 indbyggere

Thyatis

Thyatis ligger naturskønt og er ikke en fattig by, men den er først og fremmest kendt for sine orakler. I bjergene nær byen ligger oraklet i Thyatis, som er viet til skæbnen. Her dvæler de såkaldte Skæbnesøstre, som taler i gåder, men siges at kunne forudsige enkeltpersoner og rigers skæbne. Hertil kommer folk fra hele Medgia og bringer ofre for at få deres profeti. Det har gjort Thyatis rig, men onde tunger påstår at søstrene manipulerer med deres profetier for at få tingene maget, som de ønsker det. Under alle omstændigheder er Thyatis fredhellig. Den står uden for Medegias almindelige magtspil, og enhver som angriber den, risikerer at få de øvrige ni bystater på nakken. Byen har godt 4.500 indbyggere.

Medegias historie

Meget tyder på, at de første mennesker i Medegia kom hertil på flugt fra krige og onde herrer. Da jorden ikke havde meget at tilbyde dem, kastede de sig over håndværk og handel, og de sluttede sig sammen i bystater bag beskyttende mure.

I DR548 angreb Shoon-imperiet i Calimshan disse bystater, og i deres nød bag folket kongerne af Shanara om hjælp. Det førte til en krig, som medegerne og oeriderne i Shanra vandt. Derefter blev Medegia en del af Kongeriget Shanara.

De næste par hundrede år nød Medegia fred og fremgang under Shanaras styre. Og da Ividor den Gyldne kom på tronen, virkede fremtiden lysere end nogensinde. Imidlertid blev kongen stadigt mere gal, og overalt i Shanara bredte uroen sig. I Slaget under Træerne i DR839 forsøgte Ividors garde at invadere det oprørske Ernil sammen med mange lejesoldater fra Medegia. Det førte til et knusende nederlag, og halvdelen af Tharsis’ våbenføre indbyggere dræbt.

De følgende år brød oprøret i Medegia ud i lys lue ledet af Minrothad og Santander Bystaterne indgik Det Medegiske Forbund for at skabe et fælles forsvar.

Siden har Medegias ti bystater været uafhængige, men har været mere præget af krig end af fred. Sørøveriet er omfattende langs Kaperkysten, og ofte har bystaterne ligget i krig indbyrdes. Der er dog en balance bystaterne imellem, der hindrer, at en af dem tiltager sig overvældende magt. Den største trussel kommer i dag fra Santander, der har