Brant

Styreform: Hertugdømme
Regent: Archibald III
Symbol: En ørn (ligesom Graten)
Største byer: Weinalda, Istel
Handelsvarer: Guld

Kaldes undertiden også Weinbrant. Et prægtigt gammelt hertugdømme, der efter Helbrach regnes som det fineste af De Tolv Riger. Ridderne herfra er stolte og selvbevidste. Hertugerne herfra er kendte for deres ambitioner, men også for deres snuhed. Skønt de undertiden slås med invasioner fra Halad og småkrigene med nabolandene, opnår de gerne deres resultater med diplomati. Tidligere var her guldminer drevet af dværgene, men selv om guldårerne er ved at tørre ud, er landet stadig rigt. Der er frodigt i dalene, hvor der dyrkes både korn og vin.

Hertugerne benytter i udstrakt grad bestikkelse, og ledere i mange nabolande er i lommen på dem. Især blander de sig jævnligt i kongevalgene i Brach, og intrigerer også i Attan. Når bestikkelse ikke forslår, benytter de ægteskabsalliancer og tyr en sjælden gang også til trusler. Der er spioner overalt i Rigerne, men Brants spionnetværk er blandt de mest udbyggede.

Weinalda. Er med sine 15.600 indbyggere en af de største byer i De Tolv Riger. Det er en velbefæstet by, med et prangende hof og et ærværdigt universitet.