Tilbage på Moonshae

Tilbage på Moonshae

Vi spoler lige en smule tilbage og starter dér, hvor Robyn netop er kommet i land et stykke fra havnen efter hendes flugt fra skibets bueskytter og hvor Adrian og Sigvard er ved at stjæle en båd i havnen. De to tømmermænds ramte helte, bliver nemlig opdaget og byens sherif Arnfred kommer stormende sammen med hans to håndlangere, Kaj og Børge og de må punge op, for at slippe for at blive arresteret. Robyn fortæller om hendes måske/måske-ikke mislykket forsøg på at advare prinsen og få ham i tale.

De tre haster tilbage til kroen, for at pakke og når lige at opfatte, at der sidder en bredskuldret druide i krostuen – som de senere lærer at kende som Menhir – inden det går løs. Mens de nusser med pakkeriet, dukker der en løjtnant og to soldater op i krostuen og udspørger først Menhir, og dernæst kroværten. Og så bliver de alle anholdt – også Menhir, fordi han ikke sladrede – og bliver ført til arresten, hvor de nu må ruske tremmer.

Da det bliver eftermiddag, kommer fire soldater sammen med en mørk høj mand, som præsenterer sig som Berent Gugslager, rådgiver for højkongen. Efter trusler om tortur og lidt diskussion frem og tilbage, bliver de alle fire ført til prins Arthurs skib, som stadig ligger i havnen. Gugslager ønsker at hyre dem til at beskytte prins Arthur, da de jo har vist, at de har hjertet på det rette sted… Sigvard vil tilbage til Norland og de tager afsked med ham. I stedet byder de velkommen til barden Fiore.

Skiber sejler fra Kork og Gugslager fortæller lidt mere om deres mission. De skal ledsage og beskytte prinsen på en dannelsesrejse – i første omgang langs vestkysten af Moray, hvor de skal undersøge udbredelsen af Black Blod Tripes og hvordan civilbefolkningen har det. Prinsen er taget på denne tur, da det ikke er sikkert for ham at være på Alaron og det er vigtigt at han holder sig væk og i live de næste 6 måneder. De vil blive belønnet for deres hjælp – og et vildt beløb blev nævnt (150.000 GP)…

De får en ny +1 ring (protection) med et indgraveret A på indersiden. 

De er nu under den unge prins Arthurs befaling og møder ham endelige, lige inden de igen kaster anker ved Morays sydspids, Last Head.