Fundet af skattekortet

Referat D&D den 29. oktober hos Christian

Christian (DM) – David (Adrian), Klaus (Fiore). Marianne (Robyn Riker), Jakob fraværende (Maenhir)

Fundet af skattekortet og vejen til High Peak

Netop som heltene har nedkæmpet to af de grumme hill giants, dukker tre mere op og de er straks i kamp igen. Arthur spiller et lille kvad og det giver ekstra gejst til Adrian, som kaster sig frem med sit blodige to-håndssværd. 

Fione går også til kamp og pludselig er både han og den ene af giganterne total dække af et massivt mørke.

Arthur står gemt bag en husmur, sammen med Maenhir, som er optaget af at kaste hvide tordenkiler ned over giganterne. Men pludselig træder Arthur frem mod den ene af giganterne og Robyn ser ingen anden udvej end at gå fra hendes ellers fine skjulested, hvor hun i ro og frem har kunne skyde pile af og dække Arthur for kølleslag fra giganten. Det lykkes Arthur at kaste en charm spell, så giganten bliver hans ven, men til gengæld, har den store fyr ikke så meget tilovers for Robyn, som får med køllen, mens Arthur igen trækker sig tilbage til Maenhir. 

Kæmpen er lang og sej, men til sidst lykkes det heltene at nedkæmpe de sidste tre hill gigants og det er nu på tide at finde de landsbybeboerne, der stadig er i live. De finder 20-30 stykker i en af hytterne, som de trøster og hjælper med oprydning.  

De taler også med den gamle kone, Gerda, som på vegne af landsbyen takker for deres heltedåd. Hun fortæller at giganterne er kommet fra bjergene i jagt på en fremmed – en eventyrer, som hed Hartved og var en af de første, der blev dræbt af giganterne. Årsagen til at de jagtede ham, var fordi, han havde fået fat i et pergament, et skattekort omgivet af mystik og vejen til rigdom. 

Arthurs nysgerrighed er vagt og det samme gælder heltene. Inden Hartved blev dræbt, bad han Gerdas mand om at gemme kortet. 

Arthur og Fione synger en fælles ”song of rest” og der falder ro over byen. Heltene overnatter i heksen Esmeraldas hytte og finder her 6 healing potions – 2d4+2, som de gemmer ned i deres bag of holding.

En ny dag gryr med blå himmel og frisk luft fra søen. Alle de døde er lagt på række og de finder frem til liget af Gerdas mand, men hans træben mangler. Det finder de i slagtehuset og ganske rigtigt, i et hulrum finder de skattekortet, som viser vejen til High Peak. Robyn undersøger kortet nøje og på den anden side finder hun et detaljeret kort, tegnet med usynlig blæk, over noget, der kunne ligne en dungeon og en indgang hertil. 

De spørger landsbyfolkene om kendskab til High Peak og får deres ammestuehistorier: High Peak ligger langt oppe i bjergene omgivet af sne. Det skulle efter sigende være et kæmpestort glaspalads på toppen af en tinde og være her den onde vinterfe kæmpede og overvandt efteråret og den lyse fe i et stort slag. Der er nogle der siger, at vinterfeen har forladt paladset og der nu der hviler en kæmpedrage.

De i forvejen fattige helte køber forsyninger og udstyr til bjergvandring og kulde, – de får en pony med til oppakning og drager afsted – op i bjergene. Da natten kommer overnatter de i en grotte og Bue flyver ud og holder øje (Bue er vistnok en falk, men også er en ugle…) og kommer tilbage med nyt om at der er nogen på vej. Fione kaster darkness over grotten og de ser seks bugbears snige sig forbi grotten – men stopper op, da de ser det massive mørke ved grotten. Fione træder ud af grotten og forandret sit udseende, så han ligner en ork høvding og spørger hvad de seks bugbears, laver her og at de skal forlade området. Inden de går videre, fortæller de, at de er udsendt af herren på bjerget Tuluk den store, for at finde de forsvundne giganter, som aldrig kom tilbage og at de kommer fra en lejr med mange bugbears og andet nid…