Hextor

Da Tharizdûn voldtog uskyldens gudinde, Nessa, fødte hun tvillingerne Paladin og Hextor. Mens den første blev fager som sin mors hellige gudeslægt, blev Hextor mørk og dyster som sin far og blev prins for nydelse, og dekadence. Han tilbedes af korrupte autoriteter og tyranner, og krigere.

Under Solens Tid tjente han sin far som general og ledede blandt andet angrebet på Mallorn. Her kom han i tvekamp med sin tvillingebror og mistede lillefingeren på venstre hånd. Under Slaget i Helvede blev hans ligeledes fordrevet af Paladin og oeriderne og fik sit ellers fagre åsyn ødelagt. Han forgik med Mahdûns fald, men der er tegn på, at han siden har vandret i Toril. Hvor han dvæler i dag. vides ikke.

Hextors kult

Hextor er en tiltrækkende mand, som er mester i forførelse og bedraag. Som guddom inkarnerer Hextor dog også tyranni, skånselsløshed og lydighed, udover list og fagert bedrag. Han er derfor populær blandt krigere mange steder, og der er også rygter om hemmelige kulter i Højriget.

Naturligt nok er hans kult ærkefjende med dem, som ærer Paladin, og han er tæt knyttet til Tharizdûns kult – de steder den eksisterer. Krigere som ærer Hextor skærer gerne lillefingeren på venstre hånd af som tegn på deres lydighed mod guden.

Hextors mest frygtede tjenere er de såkaldte “Kaosriddere”, selv om de ikke har noget med kaos at gøre. Det er enlige, højt disciplinerede og lydige krigere, som dræber dem, deres mørke guddom udpeger.

Hextor symboliseres gerne med en sort jernhandske med fire fingre.