Djævle

Da verden blev til, forsøgte Tharizdûn at undertvinge de øvrige guder, og dræbte adskillige. De gamle guder forgik, men De Unge Guder opstod og besejrede tilslut Mahdûn. Visse af guderne, sluttede sig dog til Tharizdûn – frafaldne og korrumperede; de blev til djævle og tog bo i Helvede. Her hersker de og bekriger fortsat dæmonerne. Og de tager imod de afdøde, der har valgt ondskaben, og underkaster dem evige pinsler. I den forstand er de mere ophøjede end dæmonerne og har en plads i verdens orden.

I de lange perioder, hvor Tharizdûn har været bundet, har Asmodeus været herre over De Ni Helveder. Han er ond og grusom, men har også styr på loven. Næst efter ham er andre ærkedjævle Mefistoteles, Baalzebul, Molok, Geryon, Belial, Mammon og Dis.

Typer af djævle

Djævle findes i alle afskygninger. Fra de svage lemurer til de mægtige pit fiends. Nogle djævle er soldater, mens andre er arbejdere eller specialiseret i tortur, spionage eller forførelse. Helvede er stærkt hierarkisk opbygget, og der er mulighed for, at en djævel kan avancere til en højere type eller blive degraderet og undergå unævnelige pinsler. Lederne af de almindelige djævle er pit fiends, og lederne af dem er De Mørke Otte.

Helvede

Helvede består af ni kredse og er formet som et omvendt bjerg, hvor toppen stikker ned. Hver kreds regeres af en ærkedjævel, med Asmodeus som herren over dem alle. I hver kreds er der også hertuger, som kommander forskellige legioner.

Helvedets ni kredse:

1. Kreds (Avernus) regeres af Zariel.
2. Kreds (Dis) – regeres af Dispater fra Jernbyen
3. Kreds (Minauros) – regeres af Mammon
4. Kreds (Phlegetos) – regeres af Belial og Fierna
5. Kreds (Stygia) – regeres af Levistus
6. Kreds (Malbolge) – regeres af Asmodeus’ datter Glasya. Blev engang regeret af Moloch.
7. Kreds (Maladomini) – regeres af Baalzebul
8. Kreds (Cania) – regeres af Mefistofeles fra citadellet Mefistar.
9. Kreds (Nesssus) – regeres af Asmodeus selv fra sin fæstning Malsheem