Amn

Hovedstad: Athkatla
Befolkning: 2.963.520 (mennesker 83%, hobbitter 15%, halvorker 1%)
Største byer: Athkatla (118.304), Keculla (47.322), Murann (43.773), Crimmor (35.491)
Styreform: Plutokrati
Religioner: Alle
Import: Eksotiske varer, magiske genstande, lejesoldater, perler, belejringsvåben
Eksport: Øl, rustninger, vågne og hjul, ædelstene, guld, heste, jern, smykker, våben
Sprog: Astron, Chondathan, Hobbit

Et land af købmænd, hvor karavaner rejser ud og vender hjem, hvor skibe sejler til eksotiske havne og vender hjem med guld og sære varer. Skyggetyvene har fingre i alt, og herskerne er en anonym gruppe, der kun er kendt som Seksmandsrådet. Præster respekteres, hvis deres arbejde bringer penge til Amn, mens magikere generelt frygtes.

Steder

Athkatla (Metropol, 118.304 indbyggere). Dette er den syvende travleste havn i hele Faerûn. Stort set alle magiske varer kan købes her, og byens markedsplads er dobbelt så stor som Waterdeep’s. Knejsende over bugten er Gyldenspir, et tempel til Waukeen, der næsten er så stort som en by.

Crimmor (Metropol, 35.491 indbyggere). Amns hovedstad for karavaner, denne befæstede by er mødested for næsten al handel nordpå ad landevejene – til Monsalyar, Urnst, Hjertelandene og Sværdkysten. Skyggetyvene forbyder enhver form for tyveri i denne by, som betaling til en magtfuld familie. Crimmor har mange kroer, barer og festhaller for at servicere de mange handelsrejsende.

Eshpurta (Storby, 24.252 indbyggere). Selv om de rige i Athkatla, opfatter dette som en andedam, er Eshpurta stolt af at være Amns vigtigste militære by. Den har flere indbyggere viet til militæret (herunder våbenfabrikker og pladesmede) end de fleste andre byer i Faerûn. Her udvindes også jern fra Troldehøje.

Keczulla (Metropol, 47.322 indbyggere). Grundlagt for mange hundrede år siden, da guld og jern blev fundet i nærheden, men kom i vanskeligheder, da minerne tørrede ud. Indtil ædelstene blev fundet for 50 år siden. Byen har en kabale af godsindede magikere, som skjuler deres evner for andre.

Murann (Metropol, 43.773 indbyggere). Amns næstvigtigste havn. Den har et alkymistlaug , som fremstiller trylledrikke og genstande. Elûne har et stort tempel i byen.

Purskul (Mettopol, 27.210 indbyggere). Markedsby for oplandet og et vigtigt karavanestop. Her er et betydeligt antal halvorker (godt 15% af befolkningen), der tjener som lejesoldater og karavanevagter. Her er et tempel til Beory.