Calimshan

Hovedstad: Calimport
Befolkning: 5.339.520 (mennesker 94%, halvorker 2%, hobbitter 2%, elverblod 1%)
Styreform: Autokrati
Religion: ?
Import: Fødevarer, slaver, troldmænd
Eksport: Rustninger, bøger, ædelstene, smykker, lædervarer, lejesoldater, magiske genstande, perler, keramik, sjældne urter, reb, skibe, silke, krydderier, våben, vin
Sprog: Alzhedo, Astron

Et land, der er besat af rigdom og uimponeret over magi. Indbyggerne er arvinger til et gammelt imperium grundlagt af djinnier, og frygter nu sådanne væsener. Imperiet dækkede engang både Tethyr og Amn, såvel som Monsalyar og Medegia. Calishiterne er bekendte med magi, og opfatter trolddomskunst som en kunst eller et håndværk, ligesom alle andre. Nogle siger, ildåndernes blod stadig løber i deres årer, og giver dem talent for ildmagi.

Steder

Almraiven (Metropol, 43.652). Denne havneby er centrum for landets skibsbygning. Her er også en hvirvelvind af købmænd og håndværkere, tillige med troldmænd (wizards og socerers), som i 3000 år har gjort Almraiven til Calimshans bedste sted at uddanne troldmænd.

Calimport (Metropol, 192.795 indbyggere). En by med en enorm befolkning af frie borgere, hvortil kommer slaver. Det er en af menneskenes ældste byer i Faerûn med to store arenaer, utallige paladser, slavemarkeder og travle markeder.

Memnon (Metropol, 29.101 indbyggere). Grundlagt i Djinnernes tid og er i dag en garnisonsby, fiskerby, karavanestop og en vigtig flådehavn. Memnons krigsskibe og soldater forsvarer Calimshan mod angreb nordfra og fra den ødelagte del af byen hinsides floden. Byens ydermure er af mørk, glat klippe, som absorberer varmen og modstår slid.

Suldophor (Metropol, 143.687 indbyggere). En rig og intrigefyldt by, der stort set er uafhængig. Ligger ved indgangen til Dramidj Havet og er vigtig for både Calimshans handel og forsvar.

Historie

Calimshan blev grundlagt af djinnier, der holdt mennesker som slaver.