Berømte troldmænd

Arcanturus den Blå

Født ca. DR140. Kom fra området øst for Dragehavet, flygtede til Flaeness og sluttede sig til oeriderne i kampen mod Tharizdûn. Efter dennes fald forsøgte Arcanturus at redde mange af de magiske hemmeligheder, som krigen havde ødelagt. Deltog i Kabalen, en organisation af magikere, der forsøgte at genopbygge magien overalt i Faerûn. Her mødte han den skønne Fayona. Imidlertid opdagede han, at ordenen kun ønskede at magikere skulle dominere andre. Derfor trak han sig ud, forsøgte at modarbejde Kabalen, og oprettede en cirkel af troldmænd i Tamon, der blev blev forløberen for De Blå Troldmænd. Han var også med til at opbygge Purpurordenen, som bekæmpede Kabalen. Hans død kom i krigens sidste slag i DR350, da Fayona forrådte ham. Han fik dog også tilintetgjort hende, ved at trække hende med sig ind i en portal. Hvorvidt de begge døde eller endnu lever, vides ikke.

De Syv Søstre

Syv kvinder, der alle er døtre af jægeren Dornal Sølverhånd og hans hustru Elué Sølverhånd. De er stort set alle blevet fremtrædende hekse. Den ene blev dræbt i Skyggedalen, men de øvrige lever. Alustriel er grundlægger af Sølvmarsken i Norden, Storm dvæler i Skyggedalen, Laeral er gift med Khelben Sortstav Arunsun i Waterdeep og Assra (kaldet Simbulen) er heksdronning af Aglarond og en af de mægtigste magikere i Faerûn.

Elminster Aumar

En berømt troldmand og lærd, der i den seneste tid har boet i Skyggedalen i Dallandene. Han deltog i Den Anden Troldmandskrig.

Fayona

Født ca. DR165. Hun var en ung talentfuld troldkvinde, der kæmpede mod Tharizdûns horder. Efter krigen blev hun medlem af Kabalen, som forsøgte at genopbygge Faerûn. Her mødte hun også den lidt ældre Arcanturus. Men sammen forlod de begge ordenen, da den viste sig at ønske, magikere skulle regere verden. Som modsvar dannede de Purpurordenen. Imidlertid forlod Fayona kun Kabalen på skrømt, for hendes ambitioner var enorme. Især portaler var hun mester i. Og hun misbrugte Arcanturus til at udspionere Purpurordenen. Han elskede hende nemlig højt, mens de lærde er uenige om, hvorvidt hun elskede ham. Da det sidste store slag stod i DR350 forrådte hun Arcanturus, men han trak hende med sig gennem en portal, og sådan forgik de begge.

Gregorius

Leder af trolddomsskolen i Arad Zym. En gammel og magtfuld troldmand, som nogle mistænker for at være medlem af Kabalen. Officielt er han neutral og holder sig ude af stridighederne mellem Purpurordenen og Kabalen, men sikkkert er det, at han sæter troldmænd og trolddom højt.

Manshoon

En ung troldmand, der blev født nær Månehavet, uvist hvornår. Hans deltog i Den Anden Troldmandskrig mellem den genopstandne Kabale og Purpurordenen, sammen med Zzass Tam. Her blev de besejret, men Manshoon overlevede. I tidens fylde kom han ind i Det Sorte Netværk og blev leder af Zhentarim. Han overlevede netværkets mange magtkampe, både ved sin intelligens og snilde, og fordi han havde skabt kloner af sig selv, skjult rundt omkring i verden.

Penderdagast

Ledede De Blå Troldmænd under Dragekrigene. Udviklede en række beskyttelsesformularer og ritualer til værn mod dragerne. Stormester DR586-698 og styrkede ordenens anseelse i Højriget.

Prins Khelben Cormaeril

Dagens stormester for De Blå Troldmænd i Højriget. En kløgtig og strategisk tænkende mand, men ikke uden en vis arrogance.

Sortstav (Khelben Arunsun)

Magtfuld ærkemager, en af lederne af Waterdeep og gift med Laeral Sølverhånd fra De Syv Søstre.

Sularus den Blå

Var halvt oeridisk, halvt suloise, og derfor lidt af en paria. Som leder af Arcanturus’ troldmandscirkel i Tamon udbyggede han den til at omfatte flere medlemmer og gav den en fastere struktur. Først og fremmest overtalte han Kong Belgarion til at anerkende ordenen, De Blå Troldmænd, trods protester fra dele af præsteskabet. Levede længe og var ordenen Stormester DR395-585.

Vangerdahast Aeiulvana

Født 1224 DR. Og blev 1336 DR leder for Krigstroldmændene i Cormyr. Han bærer gerne en rødbrun kåbe, er af middelhøjde og let overvægtig. Han har mørke brune øjne, der bliver røde, når han er vred. Hans hår og skæg er idag hvidt med nogle få rødbrune striber. Efterhånden har han fået en trind mave. Han betjenes af et magisk ravneagtigt væsen kaldet Myrcrest, der bringer beskeder for ham. Vangerdahast er en kontrolfreak, der forsøger at få alle informationer, men han kan også være en rund og munter mand, der undertiden sniger sig til lyssky fester i Suzails natteliv.

Zebulon

Ledede ordenen under Korstogene og kæmpede i Den Anden Troldmandskrig.

Zzass Tam

Stammer fra en troldmandsfamilie, der oprindelig stammer fra Zulk. Han var med til at gendanne Kabalen, der kæmpede mod Purpurordenen under Den Anden Troldmandskrig. De tabte, og ligesom Manshoon skabte sine kloner, stræbte Tam også efter evigt liv ved at stræbe efter at blive lich. Han overtog sidem magten i Thay.