Purpurdragerne

Eliten i Cormyrs væbnede styrker. At blive udnævnt til Purpurdrage er en stor ære i skovriget. Ordenens navn stammer fra Thauglor, en vældig sort drage, som engang dominerede det nuværende Cormyr. Da den blev ældre, falmede farven på dens skæl fra sort til purpur.

Som kronens riddere, sætter Purpurdragerne deres ære over alt andet, og ordenen håndhæver høje etiske standarder. Som sådan tjener Purpurdragerne loven og godheden, omend ikke altid begge. Men de forventes at gøre, hvad der er bedst for Cormyr og at tjene retfærdighed og ikke give fred til ondskab eller korruption.

Til gengæld bliver purpurdrager rigt belønnet og træningen af ridderne er lige så legendarisk som deres disciplin. De er fremragende soldater, men endnu vigtigere er deres evne til at lede. De udgør hovedparten af Cormyrs hær og tjener også som officerer. Hver ridder har kommandoen over ti til hundrede soldater.

Andre tjener som vandrende ridder, der rejser rundt i Cormyr og beskytter indbyggerne. Deres blotte tilstedeværelse kan skræmme de fleste.