Chessenta

Hovedstad: Cimbar (i teorien)
Befolkning: 3.386.880 (mennesker 82%, Hobbitter 6%, Dværge 5%, Halvorker 4%, Øglemænd 2%)
Styreform: Afhænger af by (militokrati, theokrati, monarki)
Religion: Anhur, Azuth, Lathander
Import: Ost, glas, heste, magiske våben, lejesoldater, parfume, skinke, slaver
Eksport: Kunst, kvæg. guld, vindruer, olivenolie, jern, sølv, slaver (til Thay), statuer, våben, vin
Sprog: Chessentansk, Astron

En samling byer, der er meget forskellige. De slås konstant over gammelt nid, filosofiske forskelle eller bare økonomiske ambitioner. Evertyrere og lejesoldater har kronede dage her. Chessentas kultur er gennemvædet af fysiske konflikter, og krigshelte værdsættes her mere end noget andet sted. Folk her er venlige mod dværge og halvorker, mens de betragter elverfolk med mistro. De værdsætter kunst og teater, og skjaldes ry overgås kun af krigeres.