Dragekysten

Hovedstad: Ingen samlet nation, ingen hovedstad
Befolkning: 820.800 (mennesker 92%, hobbitter 3%, halvelver 2%, gnomer 2%)
Styreform: Uafhængige bystater og piratreder
Religion: Falax, Tymora, Umberlee
Import: Fødevarer, ædelmetaller, slaver, handelsvarer til eksport
Eksport: Skibe, handelsvarer fra andre nationer
Sprog: Astron, Chondathansk

Dragekysten består af landene og øerne på den sydlige bred af en gren af Dragehavet. Det er mere en levestil end et geografisk område for de tre magtfulde bystater, syv tyvelaug eller deromkring, dusinvis af piratbander og agenter for Faerûns mørkeste hemmelige selskaber. Dragekysten er en rede for gribbe og tyve på dette sted, hvor mange handelsveje løber sammen

Westgate (Vestpanon). Metropol, 29.184 indbyggere. Den største handelsby på Dragekysten, og den tredje mægtigste handelsmagt ved Dragehavet efter Sembia og Cormyr. “Alt har en pris, og alt kan købes”, er det berygtede motto for byen. Samtidig priser Westgate sig af, at være en åben by, for alle folk og religioner. Byens adelige herskere, der alle stammer fra rige købmandshuse, mener at personlig etik er fin for privatlivet, men ikke spiller nogen rolle i forretningsverdenen.

Historie

I -348 DR dræbte troldmanden Saldrinar dragen Kisonraathiisar, der regerede over Westgate, og blev byens første menneskelige konge. I -286 DR blev byen overtaget af Natkongen Orlak. Han var en magtfuld vampyr, der regerede byen i over hundrede år, indtil han blev dræbt af den vandrende ridder Gen Soleilon. Men Orlaks vampyrer flygtede under jorden og grundlagde rækken af natkonger, som er fortsat helt til i dag.

I 257 DR tog pirater magten over byen, som de regerede de næste par århundreder.. I 429 DR besejrede en lejesoldat fra Chondath, Mulsantir Illistine, piraterne og gjorde sig selv til konge. Han blev selv besejret i 452 DR af Shoon troldmanden kaldet Myntharan Mager. Derefter skifede tronen løbende hænder.