Hjertelandene

Hovedstad: Ingen
Befolkning: 1.641.600 (Mennesker 78%, Elver 7%, Halvelver 4%, Hobbitter 4%, Halvorker 3%, Gnomer 2%, Dværge 1%)
Styreform: Bystater, hver med sin styreform
Religion: Alle
Import: Øl, fisk, urter, jern, tæpper
Eksport: Guld, keramik, sølv, uld
Sprog: Astron, Chondathansk

Dækker det enorme område mellem Cormyr og Baldurgard og Waterdeep, fra Øglemarsken i nordøst til grænserne af Anuroch, til Beregost og Grønnemark i sydøst og Easting på grænsen til Dragekysten.

Asbravn (Lille by 5.668). Markedsby for bønder i Solnedgangsdalen. Byen kæmper mod Zhentarim-angreb fra Darkhold takket være en frivillig milits kaldet Rødkapperytterne. Byen er et populært karavanestop. Under byen er der katakomber fra en tidligere civilisation af ryttere.

Baldur’s Gate (Metropol 42.103). Kaldes også Baldurgard og er efter Waterdeep den største by langs Sværdkysten. Byen er kendt for sine mange soldater, lejesoldater og tyve. Her er et veletableret tyvelaug ledet af den berygtede Ravenscar. Her er også usædvanlig mange templer med templerne til Gond (High House of Wonders) og Tymora (Lady’s Hall) er spektakulære for deres størrelse og rigdom.

Berdusk (Storby 20.242). Dalens perle ligger der hvor Uldon’s Spor fra Amn rammer Kjontar-floden. Byen har et gammel ry som et godt sted for handel og fredsforhandlinger, og ledes af Fru Cylyria, der er en af lederne af Harperne, hvis Tusmørkehal står ved siden af Deneirs tempel. Harperne bruger det som base for operationer i øst og nord.

Beregost (storby 2.915). Byens omtrent 40 stenbygninger står for handlen mellem Amn og Baldur’s Gate. Her er intet officielt bystyre, men ledes af præsterne i Lathanders tempel. Templets gulklædte tjenere bærer våben og sikrer ro og orden. Byen blev grundlagt af troldmanden Ulcaster, der grundlagde en troldmandskole, som blev nedbrænd for 300 år siden. Ruinerne af den står stadig på vestsiden af vejen, hvor fårene græsser.

Boareskyr Broen. En massiv stenbro, der står over Slyngfloden. Her er ingen permanent bebyggelse, men altid telte fra købmænd og karavaner. Her er altid 40 til 300 købmænd, rejsende og følgere.

Candlekeep. Et citadel ved kysten nær Baldurgard. Har et af Faerûns største biblioteker. Læs mere

Corm Orp (Landsby 810). En flække med godt et dusin bygninger langs Tusmørkevejen mellem Hluthvar og Hill’s Ede. Indbyggerne er mest hobbitter og gnomer.

Daggerford (Landsby 891). For 400 år siden ankom en købmandssøn kun bevæbnet med en dolk og slog en gruppe øglemænd. Siden slog han sig ned. I dag er det en befæstet bebyggelse med godt 40 stenbygninger og en lille borg på sydbredden af Delembiyr-floden og et vigtigt karavanestop. Her er templer til Chauntea, Lathander, Tempus og Tymora.

Darkhold. Siden 1312 DR har Darkholds sorte mure og høje tårne været base for Zhentarim, der ofte er i kamp mod eventyre og militser. Dette skete siden Manshoon dræbte den vampyr, der regerede stedet.

Dragebrønden. I Faerûn er der en legende om, at store drager har en gravplads, hvor de kommer for at dø. I det hule indre af en udslukt vulkan syd for Benmarsken er den gravplads.

Elturel (Storby 22.671). Byen ledes af Dhelt, der er en mægtig ridder, og Elturel er den sikreste og mest velpatruljerede by i området. Her er en stående hær på 200 ryttere (kendt som The Hellriders), og mange karavaner og flodbåde søger beskyttelse her.

Hill’s Edge (Lille by 9.716). Betjener både ærlige handelsmænd og Zhentarim. Lille, men velstående har byen også et ry for lyssky handler og umage alliancer. En række røverbande, såvel som eventyrgrupper dannes her. I 1371 DR slog en lille grupper købmænd fra Thay sig ned her.

Hluthvar (Lille by 5.668). Fra toppen af Trithereons tårn midt i byen, kan en skarpsynet vagt se Darkhold i bakkerne 90 km mod vest. Årvågenhed, en stærk 10-fods bymur og hengivenhed overfor Trithereon er alt, som forhindrer Hluthvar i at falde i Zhentarims vold. Templet ledes af Maurandyr, der kæmper med et dansende magisk sværd.

Iriaebor (Storby 16.193). Byen med De Tusind Spir står over en kløft i Kjontar-floden. Her er ikke megen plads, så folk i byen har vænnet dig til at bygge i højden, og byens købmænd dyster om at opføre det højeste og prægtigste domicil, det mest ejendommelige tårn. Byen regeres af den tidligere eventyrer Bron. Her er også en berømt troldmandsskole.

Scornubel (Storby 14.574). Denne karavaneby emmer af handelsliv, der hvor Kjontar-floden og Argenok-floden møder hinanden. Den ledes af en gruppe midaldrende eventyrere. Købmænd en enhver slags er velkomne her, såvel som næsten alle religioner. De Røde Skjold er byens officielle hær og ordensmagt.

Secomber (Lilleby 1.417). Ligger ved Enhjørningefloden, og det er et fredeligt sted og er et velkomment sted for eventyrere og andre rejsende.