Den sorte drage besejres

20. februar 2024
DM: Christian
Spillere: Faye (Marianne), Fiore (Klaus), Gilgamesh (Johan), Gord (David), Mirtul/Zenya (Jakob)

Heltene begiver sig ind i sumpen. Der er varmt og voldsomt fugtigt, og det er ikke en fornøjelsestur. Efterhånden som gruppen begiver sig dybere og dybere ind mod hjertet af sumpen, bliver der mere og mere tåget. Faye vurderer, at det ikke er helt almindelig tåge, men nok et magisk slør.
På et tidspunkt spejder Gord i forvejen (+11 på Stealth, hva’be’har?) hjulpet af Fiores usynlighedsmagi. Han opdager en stor ruin, der ligger i en sø forbundet med sumpen via en gangbro af træ. Indgangen til ruinen er en stor indgangsport på 7×10 meter. Omkring ruinen er der ca. 20 lizardfolk, der ser ud som om, de er ved gøre klar til kamp. Gord fornemmer også tilstedeværelsen af et stort væsen inde i ruinen, men kan ikke definere det nærmere.

Efter rådslagning i gruppen melder Mirtul sig til at spejde yderligere, og han går lidt væk. Gord følger usynlig efter (og med +11 på Stealth, OMG) og han bevidner, hvordan Mirtul forvandler sig til en vandsnog og bugter sig ind mod templet.´
Mirtuls undersøgelse afslører, at templet bebos af en sort drage, der assisteres af en lizardkvinde. Denne kvinde – dronning Qrhz – opsøger heltene og inviterer dem ind i ruinen. Uvist hvorfor, hopper gruppen på den og går med hende. Templet er forfaldent men solidt bygget og med et lille oculus i toppen. Der er en nedgang i den ene side, der måske fører til et underjordisk afsnit?

Templets og områdets hersker er den sorte drage, Sleuth, en ung drage på 5 m. fra hoved til halespids. Hans samtale med heltene viser, at han godt ved, grev Byron er bekymret over lizardfolkenes ret pludselige fjendtlighed. Det er dog uklart, hvorfor Sleuth er begyndt at orkestrere de overfald.
Sleuth insisterer på, at heltene spiser den tilbudte mad, og da de ikke ønsker det, bliver der kamp. Det bliver kort, men heftigt, med acidbreath, fireballs, sneak attack, spells, en hvirvelvind af karate-slag og pile. Til sidst fælder de den mægtige drage. (jeg kan ikke huske, hvad der skete med dronning Qrhz, men hun blev dræbt af en lizardmand, ikke?)

Efter kampen, bliver heltene enige om at kalde sig Den Sorte Drages Kompagni.

Med hjælp fra lizardfolket, der nu bare vil tage bort og leve i fred, får de flået dragens skæl til brug på et andet tidspunkt, og heltene bemægtiger sig også den helt enormt store skat, som dragen besad (vi venter stadig i spænding på det præcise indhold).
Tilbage hos grev Byron og grevinde Elsa bliver gruppen præsenteret for Zenya Istaria, der er en 190 cm. høj krigerkvinde, med elver-træk. Hun bærer et 2-håndssværd af elveroprindelse. Det ligger ligesom i kortene, at hun skal være en del af gruppen…
Højkongen har sendt besked om, at den lærde Gregory, der var taget til Karthys for at studere blodstenenes historie nærmere, er omkommet i en brand i byens bibliotek, og højkongen beder derfor heltene om at tage dertil og undersøge sagen.

Drageskatten
280 gp
50 gp
1 stjernerubin 1000 gp
10 Azur opaler 10 gp pr stk
1 maleri af grædende Earthmother i dårlig stand. 100 gp
3 healing potions
1 potion of resistance
10 +2 pile
Dagger of Venom +1
Rope of climbing.
Oil of slipperyness
Bag of beans 9 stk
Eyes of minute seeing
Hat of disguise
Cloak of protection
Dust of disappearance.
Og så har I mulighed for at lave en læderrustning +1 af sort drage skæl. Resistance to poison.