Hængning i Pembroke og kamp mod trolde

20. marts 2024 hos Marianne
DM: Christian
Spillere: David (Gord), Jakob (Zenya), Klavs (Fioere) og Marianne (Faye)
Næste gang er tirsdag den 2. april hos Christian

Mens Gilgamesh tager nordpå for at finde sin fars rustning, fordeler resten af heltene dragens skat. Det forløber forholdsvis udramatisk.

  • Gilgamesh får det uvurderlige, men ramponerede kunstværk af Earth Mother og 10 pile +2 med sig på rejsen
  • Faye får en Hat of Disguise
  • Gord en Dagger of Venom +1
  • Zenya får Oil of Slipperiness
  • Fiore fik Cloak of Protection og holder Dust of Disappearance
  • Hvem der får Rope of Climbing og Bag of Beans, husker jeg ikke. Ædelstenene gemmes og pengene fordeles.
  • Faye og Gord rager (i lang tid!) uklar over Eyes of Minute Seeing, indtil Gord tilslut noler dem. Han ser yndig ud!

Derefter tager heltene afsked med Byron og Elsa og heltene fortsætter mod Kythyss, hvor Deneirs bibliotek er blevet brændt og Gregory omkommet.

På vejen kommer de til landsbyen Pembroke, hvor en hængning er forestående. Niddingen har både brændt biblioteket i Kythyss og forsøgt at bestjæle den lokale heks Suleima, slået en hund, kværket en kat og megen anden niddingsdåd. Anført af Fiore forhører heltene ham, og han viser sig at være en fanatisk tilhænger af Denethor. Retfærdigheden sker fyldest, da han hænges næste morgen.

En gruppe på fire teenagere er imidlertid forsvundet fra landsbyen. De indbefatter smedens søn Lille Lars, pigen Katinka og to andre rødder. Heltene sporer dem til det gamle stenbrud udenfor Pembroke, hvor de er blevet fanget og bundet. Før heltene skal befri dem, dukker tre væmmelige trolde op, og en episk kamp udspiller sig.

Zenya tror fejlagtigt, at trolde er onde nisser, der kan flyve, men heldigvis er der andre i gruppen, der ved bedre. Fiore indhyller en trold i mørke, Gord laver sit evindelige slusk, Faye rister dem med forskellige former for ildmagi, mens Zenya blot kæmper heroisk. Mod alle odds, sejrer heltene tilslut! Fiore og Zenya fik hver 1 inspirationspoint.