Maladomini

Maladomoni er den syvende kreds i Helvede og regeres af ærkedjævlen Baalzebul. Det er centrum for Helvedets bureaukrati, en byzantinsk labyrint af information, hvor hvert dokument og hver gerning i Helvede tilslut arkiveres. Ruinkredsen er et vidnesbyrd om Baalzebul, Fluernes Herre.

Ligesom Minauros, er Maladomini en stinkende, beskidt sump, hvor gift og sygdom florerer, mens sundhed falmer. Kredsen er som et såret dyr, der konstant skælver, klynker og udsender stinkende sorte dunste. Det er et sted fir forladte byer og konstant byggeri, forurening og bedrag fylder alt, og kodeordet er forfald, både fysisk og moralsk.

Forladte ruiner og faldne tårne udgør et forladt bylandskab. Mellem disse døde byer er der endeløse gruber af slagger og store miner, der ligner åbne sår. Inde i mierne er et stort labyrint-agtigt netværk af snoede tunneler overalt på Maladomini. Dybt under jorden er arkivernes lagre, og hvert dokument er beskyttet af forskellige fælder, djævle og et præcist, men komplekst klassifikations-system. Henover landet, fra miner og brud til de hornede djævles borge, er dårligt vedligeholdte veje fyldt med affald. Over floder af lava er buebroer med djævleansigter.

Geografi

Maladomini minder om Malbolge. Det er for varmt at røre, og varmen gør infravision stort set ubrugeligt. Her er også mineraler, hvoraf mange (såsom arjale og tantulhor) er unikke for helvede, samt diamanter og obsidian.

Der er dog forskelle. Granit ses ofte på overfladen, og fra jorden kommer ikke kun sorte dampe, men også lava, der bliver til lavafloder. Disse danner det store lavahav, der omgiver hele kredsen. Der er også en ring af vulkanske bjerge. Under den blåsorte himmel er der stumper af bevidst foruenet stof, som er udspyet fra floderne. “Naturlige” lyskilder kan findes i den dunkle, sygelige glød, der udsendes af grønne flammer.

Steder

  • Det Evige Karneval. En dal, hvor Baalzebul underholder gæster med askens fordærvet og diabolsk underholdning. Her er en sal med forvredne spejle, hvor man kan se sig selv som en af De Ni Herrer, der typisk triumferer over Mefistoteles eller Dispater. Her er også magisk alkohol dom “gughalaki”, en sød, hallucinerende drik, der fremstilles i Maladomini fra kirtlerne på diabolske tusindben. Og her er adgang til karnevallet blomstrende sorte marked, hvor der blandt meget andet kan købes stjålne sjæle, forbudte ritualer og skatte fra selv ærkedjævlene.
  • Grenpoli. Diplomatiets by. En hvælvet by, hvor enhver form for våben er forbudt. Den rummer Helvedets Politiske Skole, der giver kurser i bedrag og forræderi.
  • Malagard, eller Malagarde, er den største by i Maladomini og Baalzebuls hjem. Men han har opgivet at reparere den, og den er nu i forfald. Baalzebul regerer fra Palace of Filth.
  • Offalion. En bunke brokker på en bjergside, der bruges til at simulere særlige steder i Toril – parodier. Konferencer, synoder, handelsaftaler, valg, kroninger og lignende begivenheder bliver spillet her for at træne djævle, hvis hukommelse typisk er blevet slettet, da de blev forvandlet til lemurer. Hver simulation har sine egne regler og betingelser.

Historie

For mange år siden var Maladomini et smukt sted med store byer. Da Asmodeus overtog Helvede, delte han det op og belønnede dem, der havde kæmpet for ham, og indførte bureaukratiet, der har centrum i Maladomini. Ærkedjævlen Baalzebul var engang englen Triel, der begik mange egennyttige gerninger for at opnå perfektion, og tilslut faldt fra himlen. Han vågnede i Helvede med en flues hoved. Asmodeus forfremmede ham hurtigt gennem det diabolske hierarki.

Trield mestrede snart politik, og fik styrtet Maladominis oprindelige herre, og blev til Baalzebul, “Fluernes herre”. I årtusinder vandt han mange sejr, og blev også. herre over Malbolge sammen med Molok. Hans største svaghed var dog tilbageholdenhed i forhold til, hvad han var i gang med, og hans stræben efter perfektion.

Han befalede sine tjenere at bygge by efter by, men var aldrig tilfreds. Han så den perfekte by for sit sind, men kunne aldrig færdiggøre den. Tilslut blev han angrebet af de øvrige ærkedjævle, måske fordi han havde forfalsket arkivet. Hans rige blev ødelagt og Baalzebul blev straffet for sine ulovligheder. Han beholdt Maladomini og ledelsen af bureaukratiet, men Asmodeous forvandlede ham til at væsen af slim og skidt, en snegl.