Spas på kirkegården

Rollespil 2. april 2024 hos Christian

Heltene deler den gigantiske troldeskat. Der er både +5 våben og rustninger og en Bag of Holding til hver… eller.. okay, der er en +1 daggert, en +1 kortsværd, et +1 mace og nogle +1 bolts til armbrøst samt 70 cp, 30 sp og 10 gp. Kortsværdet og mace’en er sølvbelagt og er af elvisk oprindelse med et elversymbol indlagt (det samme som over porten til Morias miner).

Der ligger to indsunkne lig i grotten – en hobbit og et menneske. Tilsyneladende er mennesket en præst. I lommen på hobbitten ligger et brev adresseret til en Hr Smudsning af Nordenfjeld på Nordland, der tilsyneladende har fået til opgave at bringe asken fra en Nora Fidelius til kirkegården i Kalantir, hvor det skal velsignes.

Gruppen rider syd langs skoven (Rushdown Wood) til Karthys. Da de når til byen, der ligger på den sydlige spids af ø’en, indlogerer de sig på kroen Den Blinde Vinkel, hvor kroejer og bartender Jan Funkelmås, tager sig godt af dem, og tilbyder dem de to sidste, ledige værelser på 2. sal under loftet.

Snakken i krostuen handler i høj grad om branden i det nærliggende kloster og bibliotek, hvor Gregory kom så sørgeligt af dage. Tilsyneladende er det kun en del af klosteret/biblioteket, der blev fortæret af ilden. Gregory blev fundet helt sammenkrøbet, som om han beskyttede noget ved sin krop. Munkene kunne ikke rette ham ud, så han blev begravet sammenkrøbet. I øvrigt ved siden af en lokal helt ved navn Generel Rachid. Den lokale abbede, Jadak, forestod begravelsen. Heltene tænker, at Gregory måske havde fundet noget vigtigt, som han beskyttede og går til byens borgmester, Kualein, for at få lov til at grave ham op. Borgmesteren kan ikke hjælpe, da Gregory er begravet på hellig jord, og det er abbedens beslutning. Derfor begiver gruppen sig til klosteret.

Klosteret er en stor bygning i tre etager, hvor en del af den nederste er brændt. Da heltene går ind på gårdspladsen, ser de en større gruppe munke, der er ved at rydde op efter branden. De er ledet af en mand i blåt – Jadak. Gruppen kaster sig ud i en længere forhandling med Jadak for at få hans tilladelse til at grave Gregory op. Undervejs spørger Fiori om ikke Gregory kan begraves på anden vis, hvortil Jadak udbryder det mest upræstelige, gruppen nogensinde har hørt: “Jo, det kan man godt. Man kan også stikke en pind i liget og spise det som en slikkepind”. Gord tænkte, at abedden måske i virkeligheden er en anden, end han giver sig ud for at være? Anyway, så kræver det 163 gp i “donation” til klosteret til genopbygningen, før han indvilger i at kigge den anden vej, hvis nogen skulle begynde at skænde gravfreden.

Som en sidebemærkning skal nævnes, at der var en vindeltrappe fra stueetagen og ned i kælderen, men en præst forbød adgang derned, da der efter sigende var hellige skrifter.

Fiore hyrer graveren Lars og hans kollega til at tage sig af det grove arbejde. De vender alle tilbage, da mørket er faldet på. Da de åbner lågen ind til kirkegården, lyder der et tordenbrag, og lidt efter begynder tunge dråber at ramme rustninger og klædedragter. De finder General Rachids grav, og til venstre for den er en lille grav med inskriptionen “Gregory den Vise” på en sten.

Jan og hans ven går i gang med at grave. Pludselig dukker 6-7 unge lømler op, som heltene havde bemærket nogle af i krostuen. De havde udvist interesse for de forholdsvis mange penge, som gruppen havde flashet, og nu ville de godt udbede sig dem. Det var dog en forholdsvis smal sag for Zeynia og de andre at jage dem på flugt.

Gregory bliver lang om længe gravet op, og ved nærmere eftersyn havde han ganske rigtigt nogle pergamentruller i favnen. Dem tager heltene og lægger ham tilbage i sit sidste hvilested.