Kongens forsvinden

Tirsdag 14. maj 2024
Christian (DM), David (Gord), Jakob (Zenya), Klaus (Fiore). Marianne (Faye)

Kampen fortsatte i hytten og i skoven. Faye og Grynt  kæmpede mod Minna, der viste sig at være vampyryngel (vampire spawn), mens heltene Fiore og Zenya sloges mod Moeris, der viste sig at være varulven.

I begge kampe var gruppen både heldig og dygtig. Minna blev nedkæmpet, uden at Faye og Grynt mistede én dråbe blod. Ligeledes fik Zenya og Fiore nedkæmpet Moeris, der tilslut tryglede om at dø.  Derpå huggede Zeenya hovedet af ham. I grunden var det en ret ulykkelig historie, om to unge forelskede landsbyboere, der hver fik en forbandelse. Det inspirerede Fiore til at skrive balladen “Forbandet kærlighed”, som snart blev en tåreperser og ørehænger overalt, hvor heltene kom frem.

Zenya var blevet bidt af varulven, og smittet med lykantropi, men det ordnede Faeye snart med en Remove Cruse, uden at andre i gruppen anede noget.

Derpå forsatte heltene mod Dorset for at aflevere et brev til Anders. Og derpå til Callidyrr for at tale med Kaptajn Farenkiel.

Undervejs drøftede de, hvad de vidste:

  • Prins Arthur er angiveligt forsvundet sammen med sin stedmor Guinevere!  Fiore har dog tidligere rejst med Arthur, og husker ham som en retskaffen ungersvend, så mener der er noget uldent ved den historie.
  • En profeti fra et af Gregorys skrifter indikerer noget med betydningen af kongeligt blod (som kunne være kongen eller Arthur)
  • Der er formentlig fire blodsten, eller fire slags blodsten – ild, vand, tid og sted.
  • Og måske skal de ned i gangene under slottet igen for at finde ud af mere.

Tilbage i Callidyrr tager de ind på Den Glade Gris og opsøger straks Farenkiel. De får dog at vide, han er gået hjem for natten. Imidlertid bliver de senere vækket af Farenkiel og et par vagter, der beder dem følge med sig op på slottet.

I kongens gemak finder de en dræbt letpåklædt tjenestepige, og ingen konge! På gulvet er en enkelt bloddråbe. Derpå ankommer de fire medlemmer af Rådet, og insisterer på, at heltene tier om kongens forsvinden og hurtigst muligt finder Prins Arthur (hvorfor de ikke beder dem finde kongen først, må stå hen i det uvisse). Men hvis heltene stiller næste morgen lover de at skaffe de, hvad de har brug for!