Faerûns lande

 • Calimshan
  Calimshan er et eksotisk land omkring Smaragdhavet mange mil sydøst for Højriget. Her ligger Calimport – en af Faerûns største byer
 • Cormyr
  Cormyr er et gammelt og tætbefolket kongerige, som ligger ved Dragehavets nordøstlige bredder. Det er et af de stærkeste kongeriger i Faerûn og har lært at overleve i en kaotisk del af Faerûn. Det regeres af Kong Azoun IV og er berømt for sin stærke kongelige hær, Purpurdragerne, og for sine Stridstroldmænd der tjener kongen.
 • Højriget
  Den samlede betegnelse for de riger, der står under højkongen i Tamon. På oeridiskhedder det Tar-Tamon
 • Medegia
  En stenet stribe land mellem De Hvide Bjerge nord, Smaragdhavet i syd og Veldyverdyva i vest. Kun 1/5 af landet er plant, så der næppe kan gro andet end oliventræer og vinstokke. Det har tvunget indbyggerne til at kaste sig over håndværk og skue mod havet. De har organiseret sig i ti bystater som i modsætning til almindelige byer ikke rigtig har noget opland.
 • Monsalyar
  Monsalyar er et gammelt stolt kongerige. Herfra kommer riddere, hvis selvbevidsthed endog overgår den i Højriget og Cormyr. Monsayars ridderskab har lange alentavler og stolte skjoldmærker. De har en meget udviklet etikette og et hav af skrevne og uskrevne regler for social opførsel.