Troldtøj

En bred betegnelse for en lang række folk, der delvist deler samme sprog. Ingen fortegnelse kan nogensinde være udtømmende for dem, men her følger hovedgrupperne:

Vætter. De mindste af troldene og de fysisk svageste. Men de er dygtige til at lægge baghold og til mekanik. De er gerne skaldede, lydløse og fungerer oftest som bueskytter,

Tuser og Riser. Ikke meget større end vætterne, men magiske af natur. Nogle af dem bliver endda betydelige magikere. Tuser er typisk smede og andre håndværkere, mens Riser gør det i andre former for magi.

Orker. Kaldes også Bjergtrolde.Store, stærke og krigeriske, men i reglen ikke særlig kloge eller i besiddelse af magi. Mindre orker kaldes gerne snagaer.

Trolde. De største og stærkeste af dette folk, men indbyrdes meget forskellige. Nogle er store og dumme og lader sig regere af orker. De kaldes gerne Huletrolde . Andre er derimod magiske og regerer over de øvrige trolderacer. Fælles for alle trolde er, at de primært lever i undermørket og om natten. Mange af dem bevæger sig slet ikke ud i sollys. Derudover deler de et fælles sprog (Lugrûsh), som bevirker, at de kan forstå hinanden.